Divožienky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Down on mood [trillian]

Hlboko som sa zamyslela a to nič dobré neprináša...

S akou vetou by mal človek začať, keď sa chystá písať v podstate o ničom?

Aby bolo jasné, moja motivácia chytiť do ruky pero(či v tomto prípade klávesnicu- všetky perá som vypísala) sa zasa zúžila len na jediný dôvod: absolútny nedostatok inej činnosti. Tak si to zhrňme- sedím, či skôr pololežím na posteli na priváte, vedľa mňa stôl plný prázdnych hrnčekov od kávy a čaju, použitých vreckoviek a jedných nedojedených keksov  (Indiánky, ktoré mi tak trochu pripomínajú detstvo). V dohľade sa vyvaľujú moje dve spolubývajúce, každá za vlastným počítačom zabíjajúce čas podobne ako ja, tupo zízajúc do obrazovky. Na zemi vedľa postele sú kde tu učebnice a poznámky, všetko možné od anatómie až po biochémiu a pomedzi ne chumáče prachu. Vyzerá to tu ako v ktoromkoľvek inom študentskom ubytovaní, bordel pozostávajúci z vecí porozhadzovaných jedna cez druhú, presne v poradí ako ich tam niekto nechal ležať pred pár dňami. Celú scénu podkresľuje Oasis hrajúce mi hrá v slúchadlách a umožňujúce mi sladké nevnímanie. Von je zima ako v ruskom filme, v tomto prekliatom meste nikdy neprestane fúkať a dnešný deň nie je výnimkou. Gallagherovci práve vystriedali jemnejšiu nôtu, čo ma zasa privádza na moju pôvodnú tému: O čom by mal písať priemerný človek, ktorý sa v podstate nezaujíma o vonkajší svet a jeho názory nie sú nijako prevratné či šokujúce, človek, ktorého jediným plusom je jeho vnútorný svet, ktorý nedokáže dať na papier, či v mojom prípade do binárneho kódu.

Neviem ako je to s vami, skutočnými ľuďmi, ale aspoň v tých amerických seriáloch stále hovoria o svojich snoch a  o ich plnení. A tak sa pýtam vás, máte aj vy svoje sny? Vyliezť zo svojej ulity, či zo svojho dobre známeho sveta a byť niekým iným? Veď viete, tak ako snívajú deti, byť požiarnikmi a princeznami, kovbojmi a nindža korytnačkami . Máte stále aj vy niekde skrytú tú svoju predstavu čo všetko by pre vás ešte život mohol prichystať, keby ste mu mohli trochu pomôcť? Pretože, v mojom prípade, neviem či to ide s vekom alebo len dobou, akosi strácam ilúzie a sny, čoraz viac sa na svet pozerám očami cynika a ironicky hodnotím tých, ktorý si v sebe zachovali ten kúsok romantiky. Hodnotím, a to čo zisťujem sa mi nepáči, po jednom umierajú všetky moje ideály, ak som vlastne niekedy nejaké mala.

Možno jediná vec, ktorá ma stále láka, a naivne si hovorím, že tento sen si niekedy splním, je veľmi prozaická vec: sloboda. Byť nezávislá od všetkých a všetkého, konať tak, aby som a nemusela obzerať na druhých, aby som vedela povedať svoje bez ohľadu na to, či niekomu ublížim. Aby som si mohla užívať život a aby som raz neľutovala, to všetko čo som nezažila. A hlavne, keď raz príde ten čas, aby som si mohla splniť všetky tie budúce sny, ktoré mi život prinesie.  

Maybe I don't really want to know 
How your garden grows 
I just want to fly Lately did you ever feel the pain 
In the morning rain 
As it soaks it to the bone 

Maybe I just want to fly 
I want to live I don't want to die 
Maybe I just want to breath 
Maybe I just don't believe 
Maybe you're the same as me 
We see things they'll never see 
You and I are gonna live forever 

Maybe I don't really want to know 
How your garden grows 
I just want to fly Lately did you ever feel the pain 
In the morning rain 
As it soaks it to the bone 

Maybe I will never be 
All the things that I want to be 
But now is not the time to cry 
Now's the time to find out why 
I think you're the same as me 
We see things they'll never see 
You and I are gonna live forever 
We're gonna live forever

S pozdravom vaša Divožienka Trillian z ďalekého východu s podivnou náladou a kapelka Oasis s ich pesničkou Live forever... Užívajte život plnými dúškami a potom to skúste naučiť aj mňa:D:D:D

Trillianin brloh | stály odkaz

Komentáre

  1. sny su na to aby sa snivali
    lebo potom ked zacnes zit svoj sen tak sa ti to aj tak vsetko nakoniec zosype na hlavu ako domcek z karat

    ved predsa v amerike pravdu nemaju, aj tak vacsina tych hviezd trpi ci uz neurozami, stalkermi omnoho podivnejsimi ako je rose a ked nie tymto tak urcite nejakymi zavislostami, ci uz sexualnymi, hernymi alebo drogovymi
    publikované: 25.02.2011 15:16:48 | autor: undomiel (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014