Divožienky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pán dokonalý vrahoun [undomielka]

A je to tu..ďalšia trilógia zavŕšená....Nový hrdina pre veškeré publikum objavený.....Môžme všetci jasať....
Nebolo to tak dávno, keď sa spojili sily autora napínavých príbehov Roberta Ludluma (zaujímavé, že sa o ňom vraví ako o slávnom, keď v našich zemepisných šírkach nie je širokej --a dovolím si tvrdiť i užšej --spoločnosti známy..len na okraj) a hereckého umenia Matta Damona. Písal sa vtedy rok 2002 a režisér Doug Liman nám ukázal Agenta bez minulosti... O dva roky na to ho vystriedal Paul Greengrass, ktorý v tomto roku zavŕšil trilógiu... No je možné, že vďaka úspechu sa dočkáme aj ďalšieho dielu...možno prepadáku....ale to ukáže len budúcnosť.
Jason Bourne je unikátny hrdina. Hneď od prvej chvíle s ním musíte sympatizovať. Mladé chlapča s nechápavým výrazom. Nik nevie prečo má v chrbte guľky a ani prečo plával uprostred oceánu... dokonca ani samotný hrdina. "Muselo to byť na neho narafičené!!" -- áno, tak vravela mamča. Lenže ..situácia sa zmenila... Jason nás šokuje svojim taktizovaním a umením bojovať. Kde sa to v ňom vzalo? Kto je? Pre koho pracuje? Je zlý? Dobrý? Milióny otázok. A obdivovateľky Rosamundy Pilcherovej prepínajú kanál....
Napriek tomu, že je Jason záhadný, každá z nás po ňom aspoň na mikrosekundu zatúži. Možno práve aj decentné dámy, ktoré prepli kanál. Každý jeho ťah je presvedčivý. Napriek tomu, že si nepamätá svoju osobnosť, svoje rituály je prirodzený. Ako keby sa vôbec nič nestalo.
Na prvý pohľad vyzerá zraniteľne, ale je neodolateľný. Chráni tých, ktorých miluje. Vraždí tých, ktorí mu idú po krku. Je to ten "badguy", ktorý vždy a za každých podmienok stojí za hriech. A preto sa ani nečudujem, že Matta Damona už dnes vídame skôr v akčných, záhadných a nie vždy dobrých postavách. Jeho Jason Bourne má charizmu, sexappeal a tajomno.

Recenzie | stály odkaz

Komentáre

  1. fuuuha...
    holka sak ty mozes bez problemov pisat recenzie... ale ako inak zasa svata pravda
    publikované: 05.12.2007 21:14:48 | autor: trillian (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014