Divožienky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Sneh, zima a placebo [undomiel]

Konečne vonku napadlo fúru snehu. A to so sebou prináša aj zimu. Veď inak by sa to predsa roztopilo, či?
           Prvé vločky prišli znenazdania. Ako vždy. Aj keď je pravda, že to bolo cítiť vo vzduchu. Vždy som si myslela, že Lorelai si to len výmýšla. Omyl, sneh cítiť. Stačí mať nadmerne napozerané Gilmorky a romanťáky a všetko je možne. A je to teda aj lacnejšie ako fľaša tequily...
          Za oknom je nedotknutá krajina, biele stromy, biele domy, biele autá, biely svet. Pozerá sa na to dobre. A to je asi tak všetko. Chodníky s neustále pribúdajúcou vrstvou novej bielej hmoty. Príležitostná čľapkanica na križovatkách. Špinavé autobusy. Jediné, čo ma fakt zarazilo, je fakt že doprava nemešká. Normálne chodí na čas! Neuveriteľné.
         To, čo je uveriteľné, je samozrejme fakt, že diaľnicu na Prahu zapratali skrížené kamióny. Ako dobre, že som nešla na víkend domov. To by ma potom určite porazilo...
          Vraví sa, že sneh je biely, čistý, že zakrýva všetky hriechy. Že je to biela prikrývka zeme a tak. Dnes som sa tak zamyslela. Tieto slová majú len placebo efekt. Veď predsa nič nie je lepšie. Sneh je len prikrývka; len zakrýva pravdu. Aj tak príde jar, všetko sa roztopí a všetko bude v háji zase raz. Sneh je len obyčajná špinavá podvodná hra. Nejaký podivný experiment mat-fyzákov spolčených s psychológmi. Sneh je obyčajné čertovo dielo.
          A tak si vravím, asi nastal ten čas, aby som začala aj hľadať nejaké pozitíva na tomto svete. Veď sa mi zdá, že je tu všetko také hrozné.... Za to určite môže Amerika a Hollywood! :))

Ivuškina spovednica | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014