Divožienky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vanilkové nebo [undomielka]

psycho záležitosť ako vyšitá..sny sa stávajú realitou, realita snom. Kde je pravda?
 

Mladý 33-ročný David Aames vedie 3 časopisy a vydavateľstvo. Žije dosť svojským životom typickým pre všetkých zbohatlíckych krásavcov. Obrovitánsky byt, ferari, extravagantné správanie. No príde láska a tá aj hory prenáša..

Open your eyes. Open your eyes. David vypne budík. Vyberie sa do kúpelne a po menších kozmetických úpravách opustí dom a nasadne do fára. Ide newyorskými ulicami, prázdnymi vyľudnenými ulicami. Je 9 preč. Kde sú všetci?!

Open your eyes. Open your eyes. David. Open your... A v posteli sa objaví Julianna Gianni, dlhonohá blondýna....

 

David oslavuje narodeniny. Dom plný pracháčov a inej hávede. Kamoaš Brian na oslavu privedie Sofiu Serrano. Nízku tuctovú brunetu s osobnosťou. David fall in love. Po party ju ide odprevadiť. Zostane u nej do rána. Celý čas sa rozprávajú. 

Keď David nastupuje do auta, zjaví sa Julie. He gets a ride. Julie začne byť hysterická. Say you love me!! Brian jej povedal, že je pre Davida len fuck-buddy. Namieri si to rovno z mosta...

A začína sa kolotoč prekvapivých momentov. David má zničenú tvár. Potreboval by podstúpiť operáciu, ale vzhľadom k rôznym šroubíkom v hlave a faktu, že bol tri týždne v kóme, to nie je možné. Chlapec je na dne. Jeho tvár ho odpudzuje(koho by aj nie). Preto ju zakrýva v maske.

Odhodlá sa a ide za Sofiou. Pozve ju von. Sofia sa ho však bojí. Vidí ho druhý raz v živote. Preto zavolá Briana... David je nešťastný. Útechu hľadá v náručí pani Tequily. Vykríčí Brianovi, že on má na svedomí tú osudnú haváriu. Pretože to bol práve on, kto povedal Julii, že je len fuck-buddy. Brian – I‘ve never talked to her. Čože?!

David padá na chodník. Precitne až ráno, kedy ho Sofia zobudí... Podstúpi operáciu a má späť svoj nádherný ksichtík.

Uprostred noci sa zobudí. Sofia vedľa neho. Ide do kúpelne. Pustí vodu. Zapne svetlo. A uvidí zjazvenú tvár.

David sa zobudí. Ide do kúpelne. Pustí vodu. Zapne svetlo. A vidí seba. Vráti sa do postele. A tam je...Julie, ktorá má byť mŕtva. Kde je Sofia? Čo si jej spravila? Kde je Sofia? –Ja som Sofia.

David je zničený. Na total rozbitý. Kde je Sofia? Čo si jej spravila? – Ja som Sofia!!!

David je zatknutý. Za ublíženie na zdraví. Sofii Seranovej, ktorá však vyzerá ako Julie. Lenže osoba s menom Julianna Gianni neexistuje. Všetko, čo bolo späté s brunetou Sofiou patrí dlhonohej blondy... 

Krásavec ide do Sofiinho bytu. Je tam blondy. Odíde do kuchyne a vráti sa ako bruneta. David je veeeeľmi nadšený, že ju vidí. Hneď skončia v posteli. Lenže bruneta sa zmení na blond Sofiu. A chlapec neváha a použije vankúš. Avšak mŕtva je bruneta...

Dejová Línia je sprevádzaná rozhovorom Davida a psychológa. David spomína na udalosti, ktorého ho priviedli do basy. Je možné, že je to psychická porucha a dostane menší trest.

 Objaví sa technik. Pred 150 rokmi ste sa dali zmraziť. Spomínate si? Vašu myseľ sme udržovali v bdení. A vy ste mali vaše sny. Avšak niečo sa pokazilo. Som tu, aby som vám pomohol. Musíte si však vybrať – skutočný svet alebo svet snov? 

Prelínanie reálneho a takmer reálneho. Úžasný kontrast. Tom Cruise v úlohe Davida, Cameron Diaz ako blondy, Penélope Cruz ako charizmatická bruneta, Kurt Russell ako psychoš.

Neodporúčam pozerať pred spánko. Viem, o čom hovorím. Bola to teda dlhá noc..


Recenzie | stály odkaz

Komentáre

  1. milujem tento film...
    fakt velmi :)
    publikované: 02.03.2008 14:46:08 | autor: kitiucsib (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. fasa film
    ...a na csfd hodnotenie pod 70%...nechapem
    publikované: 13.03.2008 20:34:17 | autor: adamko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014