Divožienky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Modré okuliare [trillian]

Vraví sa že modrá znamená smútok alebo melanchóliu. U mňa však znamená ľútosť nad tým, ako sa niektoré priateľstvá môžu drobiť pod prstami.
    Pre pár rokmi to bolo jednoduché. Každý vedel čo chce a na kamarátstvach bol najväčší problém s požičiavaním hračiek. Teraz je bohužiaľ priateľstvo vec oveľa zložitejšia a človeka trápi, keď sa niečo obráti zlým smerom. Občasné hádky sú normálne, dokonca zdravé, ale keď človek priam bytostne cíti, že výnimočné naladenie na iného človeka prestáva fungovať, neznamená to len chvíľkový hnev. Je to niečo hlbšie, čo neprebolí len tak rýchlo.

     Na priateľstvách je najhoršia zrážka dvoch pováh. Keď sa tie povahy stretnú tri, je o to ťažšie harmonizovať ich. A pokiaľ sú tie povahy príliš unavené, na to aby sa čo i len pokúsili vyrovnať, tento krehký trojuholník sa prudko preváži na jednu z troch hrán. A tak sa stane, že kým si jeden človek pokojne sedí na svojom vrchole, z výšky sledujúc ostatných, tí dvaja pod ním sa končekmi síl pridŕžajú nitiek spriaznenosti.

    Byť priateľmi a zároveň spolu pracovať býva vec ťažká. Možno v tom je ten problém, možno je to len kvôli tomu, že jeden chce byť proste šéfom. Možno je to neprispôsobivosťou, možno zmenou správania, každopádne sa ľudia vzdiaľujú čoraz  ďalej, a to čo ich spolu držalo, sa netrhá len silou vôle. A tá vôľa musí byť čertovsky silná.

  Život je občas nepríjemný. Možno, že dokázať vychádzať s inými ľuďmi je len o kompromise. Tak budem čakať. Na kompromis, lepší deň alebo zázrak. Počkám si či to vôbec bude stáť za to trápenie. Dovtedy mám na očiach modré okuliare. Kým sa nevyrieši, kým neprebolí, kým sa neobnoví tá dôvera. Občas sa oplatí pozerať na svet modrými očami. Obloha je tmavšia, slnko neprepaľuje zreničky a všetky tie dobré veci žiaria oveľa krajšie.

P.S: Len malý pozdrav pre eeli. Nech nie je smutná, že odchádza. V prípade núdze jej budeme nosiť zmrzlinu do Turčianskych :D.

Trillianin brloh | stály odkaz

Komentáre

  1. Predstavte si to ticho, keby ľudia vraveli len to, čo vedia. (Čapek)
    Neúspech nás učí, že porážka sa dá prežiť. Neuspieť nieje hanba. Hanba je báť sa vstať a skúsiť to znova. (Benjamin Barber)
    --
    Často je treba väčšej odvahy k tomu svoj názor zmeniť, než za ním pevne stáť. (Ch.F.Hebbel )

    Doufej ve spravedlnost, ale buď připraven i na bezpráví.
    Lucius Annaeus Seneca

    Kritika může být nepohodlná, ale nikdo neříká,že člověk je tu proto, aby žil v pohodlí.
    Jean-Paul Sartre

    napísala si veľmi peknú úvahu .... a to ma inšpirovalo , aby som vyhľadala tie citáty od uznaných ľudí ....celkom s nimi súhlasím :)))
    publikované: 17.06.2008 21:48:31 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. K obrazku
    ahojte baby(asi).. ten obrazok je moc svetli .. doporucujem ako basic zatial stiahnut picasa z google a tam truchu poupravocat.. ALe pekne clanky robite:)
    publikované: 20.06.2008 23:49:50 | autor: asi jo (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. DAKUJEM
    tn bolo moc pekkne powedane..mno uz sme ju stratili aa zivot je predsa o sile zvyku.aa potmn kym sme si na nasu pracu stihli zvyknut, tagg sa aj skoncila.Ale mame zase aj krasne spomienky, nemyslis?:P
    publikované: 06.03.2009 14:21:08 | autor: elilinka:) (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014