Divožienky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kníhkupectvo [undomielka]

Išla som si tak letom-svetom a narazila som na skazu môjho účtu...
Stál tam on - môjho srdca šampión - Neoluxor!

Bolo obyčajné pondelkové popoludnie. Teda zase nie až tak obyčajné, bolo sychravo a každú chvíľu mohlo začať pršať. Mala som po teste z angličtiny. Čo je najlepšia zámienka na návštevu obchodného centra. Veď nakoniec - som predsa len obyčajná žena.

Zamierila som si to teda tou najkratšou cestou priamo do obchoďáku. Všade samé svetielka, nápisy, zľavy. Prvé vianočné stromčeky na mňa zazerali a snažili sa mi pripomenúť, že už je najvyšší čas, aby som začala premýšľať o vianočných nákupoch. Yuck

Míňala som všetky možné obchody, odolala som obchodnom s topánkami, vyhla som sa môjmu obľúbenému Orsay, nezakotvila som na "americkej" kávičke. (Oj, všemohúce latté...) A nakoniec tam konečne bol on - jeden z najluxusnejších shopov :)

Najskôr som preletela po novinkách, veď predsa nikdy neviete, kedy motyka vystrelí. Ďalej som si prebíjala cez oddelenie rosamunde a danielle. Čo na tom tie ženy sakra vidia? Nevadí, moja cesta sa zastavila v oddelení scifi a fantasy. Nová Ondřej Neff a z nejakého podivného dôvodu 4tá kniha o Tine Salo. Tu som sa tak krásne filozoficky opýtala - a kdeže sú tie tri predošlé? No odpoveď samozrejme neprišla.

Ďalej na mňa zazerali hrubé slovníky a odborná literatúra. Preč z tade. A kde sa vzal, tu sa vzal zrazu predo mnou stál regál s cudzojazyčnou literatúrou. Toľko dobrých kníh, a tak málo v peňaženke... Ani 10% zľava ničomu nepomohla. A tak sa pýtam sama seba - prečo? S týmto svetom to proste ide dole vodou...

Ivuškina spovednica | stály odkaz

Komentáre

  1. nuz
    takto to je u mna stale... zistila som ze v kosickom brlohu maju FAKT dobry vyber knizociek... a ja zakazdym ked idem do optimy skoncim tam...
    btw tri predchadzajuce knihy od tiny salo su u mna v pocitaci... a takmer vsetky ostatne knizky od rovnakej autorky zasa v policke:D:D:D a dve predomnou na stole:D
    publikované: 10.11.2010 15:27:29 | autor: trill (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. to hej,
    ja som v ponuke zo Zlatého fondu objavila: Danka a Janka iba za 9.90, Slimák Maťo a Kinček iba za 9.90€, tak neviem, čo sa čudujež nad cudzojazyčnou literatúrou.

    ==moja cesta sa zastavila v oddelení scifi a fantasy==Čo na tom tie ženy sakra vidia?
    publikované: 10.11.2010 18:20:41 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Keď som si myslel,
    Že mám kompletnú zbierku Sandmana (komix), tak ako na truc výjde nový diel... okrem toho som začal zbierať zemeplochu od Pratchetta a hliadky od Lukjanenka - všetko z odboru sci-fi a fantasy.
    Vasilisa - zemeplochu ti môžem len odporučiť, a má vysoké hodnotenie aj od žien (dvoch :-) - kolegovej manželky a dcéry:-))
    publikované: 10.11.2010 19:06:04 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. cena knihy
    IMHO dať za knihu 10€ nie je veľa, vezmite si že idete do kina tam dáte 5€ za 2H.. teda môžete ísť na dva filmy mať 4H zábavy alebo kúpiť knihu, z ktorej sa budete tešiť viac než 4H (teda ak stojí za to :))
    čo mňa osobne pri knihách mrzí že elektronické nie aby boli lacnejšie ale často sú dokonca drahšie ako ich papierová alternatíva :-/
    publikované: 10.11.2010 19:18:06 | autor: pamp (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. iviačik,
    čítam všetko možné, ale tie scifi čítam každú 258. Možno, že by ma táto od teba odporúčaná upútala. Skúsim pozrieť v knižnici. Veď nič sa nedeje, nezaujme, vrátim.

    pamp si myslí, že 10€ nie je veľa, no keď by som to ja rátala na cenu cigariet, tak sú úplne lacné. Lenže ja ročne ani neviem, koľko kníh kúpim. To nie je 1-3 za rok, ale na desiatky.
    publikované: 10.11.2010 20:46:26 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  6. nuž vasilisa26
    tak to sa zasa hádať nebudem.. ja súdim podľa seba, jednu mám tak na mesiac aj dačo.. podľa toho ako je čas.. ale tak záleží aj od toho či si študentka alebo zárobkovo činná, ak máš nejaký vlastný príjem.. ono na veci sa treba dívať vždy aj s tej druhej strany, nie len svojej, ono to aj niekto musel napísať vydať distribuovať (tak ako aj ty chceš žiť, chcú žiť aj iný).. keď sa k tomu ešte pridá to že v súčastnosti proste nie je čítanie kníh ako by som povedal tak nejak IN.. hold cena stúpa.. ale vždy sú tu aj iné možnosti ako sa ku knihe dostať, nemusíš vždy len kupovať úplne nové knihy..
    publikované: 10.11.2010 21:30:44 | autor: pamp (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. :)
    Iviak - zemeplocha velmo neviem, ale lukjanenko je jednoznacne da best :)
    pamp - a ja netvrdim ze 10 evry je vela, tu je detail ze mne predsa jedna ci dve knizky nestacia :D
    publikované: 10.11.2010 21:35:56 | autor: undomielka (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. pamp
    ==hold cena stúpa..==Danka a Janka je kniha detská a M. Ďuríčková mŕtva, kniha svetlo sveta uvidela cca pred 40 rokmi. Kto bude z nich žiť? Kedy si majú deti zvykať na čítanie? Myslíš, že všadiaľ sú veľko kapacitné knižnice? Myslíš, že antikvariáty sa rozrastajú? Prečo jedno kníhkupectvo má tú istú knihu o polovicu lacnejšiu? Sťažujeme sa, že deti nevedia plynulo čítať. Bude to stále horšie. Čítanie kníh by IN bolo, keby sa naši výrobcovia, distribútori i predajcovia správali ako Židia. Predsa z obratu je najväčší zisk.
    publikované: 10.11.2010 22:37:22 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. nuž..
    Kto bude z nich žiť?.. nuž nejde o komunistické zásoby, muselo to byť vydané vytlačené nanovo.. zaberá to v knih kupectve poličku.. stojí to tam dosť dlho než toto miesto opustí.. treba platiť nájom, energie... musí tam byť nejaká teta predavačka.. atď.. to všetko treba nejako zaplatiť!
    Prečo jedno kníhkupectvo má tú istú knihu o polovicu lacnejšiu? Trhová ekonomika, tí čo ju majú lacnejšie vedia efektívnejšie minimalizovať niektoré náklady (alebo len nie sú taký nenažraný :P)
    Ale otázka na teba vasilisa26 a teraz úprimne. Naozaj si myslíš že keby boli knihy lacnejšie boli by viac IN a viac ľudí by čítalo? To že to nie je IN proste nie je problém ceny toď môj názor.. (netvrdím že by nemohli byť lacnejšie, ale ja tú cenu pri mojej spotrebe kníh proste akceptujem.. čo je to 10€ keď mnohé odobrné knihy v ktorých sem tam zahrabem majú bežne cenu 100€ len preto že to nečíta kde kto)
    publikované: 10.11.2010 23:33:08 | autor: pamp (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. pamp
    =Prečo jedno kníhkupectvo má tú istú knihu o polovicu lacnejšiu? Trhová ekonomika, tí čo ju majú lacnejšie vedia efektívnejšie minimalizovať niektoré náklady (alebo len nie sú taký nenažraný :P) =to sú tí Židia. Som rada že so mnou súhlasíš.

    Ja som predsa nehovorila o odborných knihách. To je o niečom inom. Keby bola beletria lacnejšia, určite by sa viac kupovala a je málo takých ľudí, čo knihy kupujú len preto, aby nemali prázdne police. Ale súhlasím i s tým, že môžu mať doma aj tisíce kníh a nie všetci "doma" ich aj čítať budú. Veď aj autorka článku, ktorá iste nemá málo peňazí, knihy milľuje, priznáva, že za tú cenu nestoja.

    A keby som odbočila do iných odvetví a do "susedov", prečo k nim chodíme nakupovať?


    publikované: 11.11.2010 18:39:01 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  11. ehm
    knihy su fajn, na ich cene nezalezi - lebo predsa len peniaze boli, su a budu....
    a nebudem si kupovat kazdu knihu do ktorej sa zahladim, lebo viem ze na to nemam cas a potom mi chudera bude sadat prachom na policke..
    a nakupovat u susedov? tak definitivne u nas v cechach je drviva vacsina literatury, ktoru citam vydavana v paperbackoch a to je o bohovy kus lacnejsie..takze no worries, everythings fine
    publikované: 02.02.2011 19:35:18 | autor: undomielka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014