Divožienky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Supernatural [undomielka]

Super-prirodzený...vždy lepšie ako Proroctvo z temnôt....
Zvykom býva, že v sobotu v noci natrafíte v telke na nejaký horor. Či už úmyselne alebo námatkovo. To sa stalo aj mne. Mohlo byť asi tak pol jednej. Filmy, ktoré mali akú-takú pointu sa chýlili k záveru. Spánku nikde. A na Markíze začínal nejaký film. Vyzeralo to celkom sľubne -- neskorá tmavá noc, v ďalekom pozadí sa dozvučal blesk. Mama šla dať spať malého kojenca. Keď tu v tom mal tatík nočnú moru. Ako splašený beží do detskej k malému batoľaťu. Vydýchne si celý rád...keď tu zrazu na dieťa začne kvapkať krv. Záber na strop--mama zapichnutá do stropu. Okamih ťažkého ticha a---mama vzbĺkne.

To si už vravím -- niečo z toho bude. Dokonca aj slovenský názov stál za to --- Proroctvo z temnôt. Lenže nič je dokonalé - objavil sa totiž aj pôvodný názov - SUPERNATURAL. A bolo všetko jasné. Nieže by mi na tom seriály niečo prekážalo, ale prekáža. No dobre, motív a pointu má celkom dobrú. Viac ako dobrú -- nadpriemernú. Bolo to tu už síce miliónkrát, ale to že sa v súčasnosti natáča už tretia séria niečo dokazuje (minimálne to, že Američanov stále takýto formát baví).

Najtvrdším orieškom je obsadenie. Dobre, možno si niekto povie -- ale veď sú super. Lenže ja to žiaľ nie som. Jared Padalecki nie je žiadna výhra. Chlapec (podľa môjho subjektívneho názoru) nevyzerá. Plus mám ho zaškatuľkovaného ako Deana z Gilmore Girls (Ženy z rodu Gilmorovcov). Tam hral ťuťka. Dobre, možno sa dal prvé dve série zvládnuť, ale keď sa objavil Jess... Rebelant je vždy zaujímavejší ako slušák...(Aj keď stále mi nesedí, prečo za ním Rory stále doliezala. Dobre, chápem, prvá láska....ale aj tak- veď bol ženatý...). Jednoducho mi "nepasuje" do polohy zaháňača duchov... Na druhej strane Jensen Ackles  vyzerá (myslím výzorovo) až pridobre na takúto úlohu. On pre mňa navždy zostane záporákom. Má v sebe akýsi nepodmienený výraz "badguya". Čo je vlastne dobre, pretože ženské publikum záporáci priťahujú. No je však prehnané postaviť ho na kvázi stranu dobra, keď ho mám zafixovaného ako zákerného syna dr. Queenovej zo Smallville-u...

Tento seriál je svojím spôsobom niečo nové. Avšak ak by som si mala vybrať medzi ním a napríklad Aktami-X, tak by to boli jednoznačne Akty-X.

ALE PROTI GUSTU ŽIADEN DIŠPUTÁT ;)


Recenzie | stály odkaz

Komentáre

  1. nuuuze
    holka setko dobre len ta hrubica... skoro som si hlavu tresla o stol... ale inak svata pravda...:]
    publikované: 05.12.2007 21:12:26 | autor: trillian (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. uffff
    tak toto som tvorila za čias, kedy som sa fakticky ucila korculovat na lade serialov..hanbim sa za seba...
    publikované: 11.03.2009 20:15:57 | autor: undomielka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014